Logo
NIEUWSBRIEF   
20 september 2012   

50 Plus Beurs succes voor de oudere migranten!

Meer dan 2.000 migrantenouderen brachten dit jaar een bezoek aan de ouderenbeurs. Het NOOM was er vertegenwoordigd met een grote stand, waar zij niet alleen informatie konden verkrijgen, maar die ook functioneerde als ontmoetingsplaats. Zeker omdat het NOOM naast de stand (mede in samenwerking met andere ouderenorganisaties PCOB en Unie KBO) het Terras van de multiculturele ontmoeting vulde met een grote variatie aan culturele en informatieve programma's. De oudere migranten waren zichtbaar, vrolijk en kleurrijk aanwezig!

Ontmoeting bij de NOOMstand

Marokkaanse thee vond gretig aftrek

Het publiek zit al klaar voor het volgende optreden

Molukse dansgroep

Beweeg je Brein! Conditietraining voor je hersenen,
onder leiding van Laura Kerszenblat 

Congres Multiculturele dementiezorg

De komende jaren krijgen steeds meer migrantenfamilies te maken met dementie. Dementiezorg aan oudere migranten vraagt om een andere aanpak dan vergelijkbare zorg aan ouderen die in Nederland zijn geboren. Onze manier van denken, onze gebruiken, onze wensen en onze geschiedenis zijn vaak anders, omdat we in een ander land zijn geboren en opgegroeid. Bij het ouder worden speelt dit een steeds grotere rol, zeker bij mensen met dementie.
Veel zorgorganisaties vinden het moeilijk om mensen uit onze migrantengroepen te bereiken. Onze ouderen en hun mantelzorgers maken weinig gebruik van de bestaande ouderenzorg. Gelukkig groeit het aantal goede voorbeelden waarin zorgorganisaties hun aanbod meer cultuursensitief hebben gemaakt. 
Dat alles vormde de aanleiding voor StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. ActiZ en Alzheimer Nederland om het Landelijk Congres Multiculturele Dementiezorg te organiseren. Het zal plaatsvinden op 4 oktober 2012 in 't Klooster in Amersfoort.
Ook deskundigen uit de NOOM-organisaties verlenen medewerking aan het congres. 

Voor het programma, klik hier>>
Voor meer informatie en aanmelding, klik hier>>

Week tegen Eenzaamheid

De Coalitie Erbij organiseert voor de derde keer de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september tot en met 5 oktober 2012. Het thema is deze keer: Kom de deur uit. Mensen die zich eenzaam voelen ervaren vaak een drempel om de deur uit te gaan. Terwijl juist het ondernemen van activiteiten buitenshuis mogelijkheden biedt om mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.  

Een van de activiteiten vormt 'de langste eettafel'.  Allerlei organisaties en particulieren door het hele land organiseren eettafels.
Meedoen? Interesse voor de andere activiteiten in het kader van de Week tegen Eenzaamheid? Klik hier>>

Veilig pinnen!

Pinnen is gemakkelijk. Maar dan moet je het wel goed doen. Soms zijn criminelen erop uit om uw pincode te bemachtigen. Dus het is zaak om goed op te letten bij wat u doet!
Speciaal voor ouderen is door het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer een korte flyer samengesteld met tips voor optimale veiligheid bij het pinnen.

Voor de flyer, klik hier>>

Afmelding nieuwsbrief

Wij sturen deze nieuwsbrief aan iedereen die via onze website heeft aangegeven deze te willen ontvangen. Ook samenwerkingsrelaties krijgen de nieuwsbrief. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending van de nieuwsbrief, dan verzoeken wij u ons dat te laten weten door een email te sturen naar heygele@netwerknoom.nl met als onderwerp 'Afmelding nieuwsbrief'.