Aantrekken en begeleiden van oudere vrijwilligers voor Coördinatoren Vrijwilligerswerk

18 maart 2021 tussen 14.00 en 16.30; online, gratis

Het programma Samen Ouder Worden organiseert online workshops voor coördinatoren vrijwilligerswerk en informele zorg die in de 35 lokale trajecten actief zijn en voor coördinatoren die verbonden zijn aan één van de deelnemende landelijke vrijwilligersorganisaties. In deze eerste workshop gaan we het hebben over het Aantrekken, activeren en begeleiden van oudere vrijwilligers. Versterken van vrijwilligerswerk voor én door ouderen is de kern van het programma Samen Ouder Worden. Onderzoek laat zien dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid, de zingeving en de sociale binding van ouderen. Maar het is ook interessant voor jouw organisatie: ouderen zijn de snelst groeiende groep in de samenleving, en ze brengen veel kennis, ervaring en netwerken mee.In de workshop gaan we concreet aan de slag met vragen als: Hoe maak je het vrijwilligerswerk aantrekkelijk voor verschillende groepen ouderen? Wat spreekt hen aan, welke talenten kunnen ze inzetten, en waar liggen grenzen? En ook niet onbelangrijk: hoe zorg je voor acceptatie binnen je organisatie waar vaak de nadruk ligt op het vinden van jongeren?
Je kunt je hier aanmelden tot en met 3 maart. In de week voor 18 maart krijg je een linkje voor MSTeams gestuurd voor online deelname.

Tijdens de workshop delen we de nieuwste inzichten uit onderzoek naar ouderen en vrijwilligerswerk. Die vertalen we naar een concrete aanpak en voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt. Natuurlijk gaan we met elkaar in gesprek hoe je dat kunt doen en wat voor jou wat werkt.
De workshop wordt gegeven door Willem-Jan de Gast en Rianne Burgers. Er zijn geen kosten aan verbonden.