Geboren in 1961? Maak online uw vaccinatieafspraak!

Mensen geboren in 1961 kunnen nu online een afspraak maken voor een vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het gaat om 245.000 personen die hierdoor versneld aan de beurt zijn voor een vaccinatieafspraak.
De GGD’en hebben inmiddels al meer dan 3 miljoen vaccinaties verricht op ruim 100 locaties. Aangezien de komende weken steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo omhoog.

Inplannen met DigiD 
Iedereen uit geboortejaar 1961 ontvangt binnenkort per post een uitnodiging voor een vaccinatie. Maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten. We verzoeken mensen uit 1961 – die zich willen laten vaccineren – zo snel mogelijk online een afspraak in te plannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.
U komt op dezelfde website waar u terecht kunt voor ‘t maken van een afspraak voor een coronatest. Daarnaast staat de mogelijkheid om een vaccinatieafspraak te maken.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.