Meld je aan voor hulp op maat; Betrokken Buurten tegen eenzaamheid

Wil je ook eenzaamheid verminderen in jouw buurt of dorp? Meld je aan voor het programma Betrokken buurten tegen eenzaamheid. Laat je inspireren door andere initiatieven, maak gebruik van een meedenker met kennis en ervaring, en ga aan de slag in je eigen buurt of dorp. In vier maanden tijd zet je stappen tegen eenzaamheid en voor een betrokken buurt.

Hulp op maat
We bieden een programma speciaal voor bewonersinitiatieven van vier maanden waarin we een meedenker aan jouw initiatief koppelen. Doel is om samen met de meedenker te kijken hoe jullie in je buurt, dorp of wijk aan de slag kunnen met het verminderen of voorkomen van eenzaamheid. Het blijft niet bij het maken van plannen; onderdeel van dit traject is ook dat je het gaat uitvoeren en evalueren. Zie het als een snelkookpan, waarin je bijvoorbeeld met (een van de) volgende vragen aan de slag gaat.

  • Wat kan de buurt of het dorp bijdragen aan het verminderen of voorkomen van eenzaamheid?
  • Hoe organiseer je ontmoetingen zodat echt blijvend contact ontstaat?
  • Hoe bouw je een sterk sociaal netwerk in de buurt?
  • Hoe maak je eenzaamheid bespreekbaar of doorbreek je het taboe?

Bekijk alvast eens de toolkit Betrokken Buurten tegen eenzaamheid waar we veel informatie voor bewonersinitiatieven hebben verzameld. Meer informatie en een aanmeldingsformulier vind je op de website van LSA.