Tolken terug in de zorg

Bekijk het filmpje op YouTube

In 2012 is de financiering voor medische tolken door de overheid afgeschaft. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor anderstaligen: verkeerde diagnoses, slechtere behandelingen en de inzet van naasten als tolk. Onacceptabel. Daarom pleiten wij voor één landelijk gefinancierde tolkentelefoon! Tekent u en deelt u deze petitie ook?
Het enthousiasme, de deskundigheid en de gedrevenheid waarmee de jonge artsen van Medicine on the Move van UMCGroningen werken aan betere zorg voor vluchtelingen en migranten is aanstekelijk. Eén van hun speerpunten: artsen en andere zorgverleners stimuleren om professionele tolken in te schakelen. En nu richten ze zich met een petitie ook tot de politiek. De petitie kunt u hier tekenen.
Hun actie sluit mooi aan bij de actie van de Johannes Wier Stichting voor gezondheidszorg en mensenrechten campagne “Tolken terug in de zorg, alstublieft” en “Dit is een kind en geen tolk“.