Tips over omgaan met Corona bij dementie

Door Corona is het voor veel mensen een moeilijke tijd. Ouderen hebben het vaak zwaar. Ze zien minder mensen. Ze zijn misschien angstig of alleen. Voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie is het extra moeilijk om te begrijpen waarom veel anders gaat.
Mensen proberen er toch het beste van te maken. Als onderdeel van het onderzoek Psychosociale effecten van Corona bij de ziekte van Alzheimer (POLAR) wilen wij graag weten welke tips ouderen hebben voor elkaar.
Wij zijn Jane, Soukaina, Youssra, Roshnie, Handan, Sarah en Carolien. We zijn onderzoekers. We willen graag met u in gesprek. Het gesprek is een interview.
• Het interview duurt ongeveer één uur.
• We kunnen Nederlands praten, Turks, Marokkaans-Arabisch of Berber, wat u prettig vindt.
• We houden ons aan de coronamaatregelen. Dus we doen voorzichtig en we spreken u over de telefoon of buiten op 1,5 meter afstand. Dat spreken we nog af.
• U krijgt een kadobon voor het meedoen.
Wilt u misschien deelnemen? We horen graag van u
Heeft u eerst nog vragen? U mag altijd contact opnemen met Jane Mateikka. Haar e-mailadres is: [email protected] . Haar nummer is: 0049 172 2830138. Dit is een Duits nummer, maar er zijn geen extra belkosten aan verbonden.