App voor vermindering plasklachten

Gezocht: 700 mannen. Bent u man en heeft u last van plasklachten?
Meld u dan nu aan en verminder zelf uw plasklachten!
Wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn op zoek naar 700 mannen die willen meewerken aan een onderzoek naar de effectiviteit van een app voor mannen met plasklachten. Plasklachten en ongewild urineverlies zijn vervelende, veelvoorkomende klachten. Ongeveer een kwart van de mannen en vrouwen heeft hier last van. Bij mannen gaat het vooral om mannen boven de 40 en het aandeel neemt toe met de leeftijd. Veel mannen en vrouwen zoeken er vanwege verschillende redenen geen medische hulp voor, terwijl er goede behandelingen zijn. Gezondheidsapps zijn hierbij veelbelovend; ze kunnen de drempel naar zorg verlagen en van invloed zijn op onder andere de mate van klachten, therapietrouw en kosten. De Groningse onderzoekers hebben al een vergelijkbare app ontwikkeld voor vrouwen die effectief bleek. Op dit moment onderzoeken ze of een app voor mannen een eenvoudige en zelfstandige manier zou kunnen zijn om mannen meer controle te laten krijgen over plasklachten. Deze app geeft persoonlijk advies en oefeningen afgestemd op de specifieke plasklachten.

Wie kunnen deelnemen aan het onderzoek?

Mannen die:
-niet eerder bij de huisarts of in het ziekenhuis zijn geweest voor plasklachten.
-geen medicijnen gebruiken voor hun plasklachten

Komt u zelf niet in aanmerking, maar kent u iemand? Wellicht heeft hij interesse in deelname.

Meer informatie vind u op deze website. Daar kunt u zich ook aanmelden voor deelname.