Wat is jouw beeld van dementie?

Als dementie geen woord was, maar een foto. Wat zou er dan volgens jou op die foto staan? Veel mensen zijn bang om ooit dementie te krijgen. Deze angst staat de gezondheid en welzijn van mensen met en zonder dementie in de weg, en bepaalt hoe anderen omgaan met mensen met dementie. Nemen zij bijvoorbeeld afstand of creëren zij juist mogelijkheden om mensen met dementie te laten meedoen?

Voor het onderzoeksproject VRbeelding willen we samen met jou in beeld brengen hoe de maatschappij tegen leven met dementie aankijkt. Met dit onderzoeksproject willen we tot een volledig beeld van dementie komen. Uiteindelijk willen we daarmee mensen met dementie beter kunnen ondersteunen in het goede leven dat met deze ziekte vaak nog mogelijk is.

Wat is jouw beeld van dementie? Deel het met ons via een foto of beeld met een toelichting of bijschrift. Jouw beeld mag en kan alles zijn: zelfgemaakt, gemaakt door een bekende of van internet. Een echte foto, maar ook een voorwerp dat symbool staat voor dementie. Stuur het in via de volgende link: Inzendingsformulier Beeld van dementie.
Lukt het online invullen niet? Stuur de afbeelding, foto of voorwerp dan per post naar:  
Antwoordnummer: 288 
t.a.v. Lectoraat Goed Leven met Dementie, C2.04 
8000 WB Zwolle
 
Beschrijf daarbij waarom deze foto/dit beeld voor jou het woord dementie verbeeldt. Een postzegel is niet nodig

Als we je er meer vragen over mogen stellen, vermeldt dan ook jouw contactgegevens. Inzendingen worden gebruikt voor onderzoek, en anoniem verwerkt. 

VRbeelding is een goed voorbeeld van citizen science; onderzoek mèt burgers. We hopen dat een zo divers mogelijke groep mensen meedoet. Doe jij ook mee? Meer weten? Zie: Beelden van goed leven met dementie via Virtual Reality | Health~Holland (health-holland.com).
Of neem contact op met Franka Bakker, lectoraat Goed Leven met Dementie, [email protected], hogeschool Windesheim.