Samen ouder worden

Ook migrantenouderen geholpen door vrijwillige inzet

NOOM (Netwerk Organisaties van Oudere Migranten) is toegetreden als 11e partner bij het programma Samen Ouder Worden. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van NOOM en van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in vervulling: het expliciet betrekken van migrantenorganisaties, waardoor zowel de wensen en behoeften van ouderen als van vrijwilligers met een migratieachtergrond beter zichtbaar worden en als uitgangspunt kunnen dienen voor de aan hen geboden ondersteuning door vrijwilligersorganisaties.
NOOM zal zich in Rotterdam richten op het project “Ouderen-helpers netwerken”, waarin jongeren en ouderen aan elkaar verbonden worden. In Den Haag zal de aandacht uitgaan naar Chinese en Antilliaanse ouderen; twee migrantengroepen die nauwelijks worden bereikt. De kennis en ervaring van NOOM met migrantenouderen is een waardevolle aanvulling op het programma.


Workshops voor coördinatoren vrijwillige inzet

Het programma Samen Ouder Worden en beroepsvereniging AGORA organiseren in september drie online workshops voor coördinatoren vrijwillige inzet.

– Op 9 september staat het thema Netwerk Versterken centraal: 

– Op 14 september hebben we het over Strategisch Positioneren

– En op 21 september wordt ingezoomd op Lobby & Belangenbehartiging: 

“Deze drie thema’s komen uit het onderzoek van Movisie naar de rol en positie van de coördinator als belangrijkste naar voren . Hierop willen coördinatoren vrijwillige inzet zich ontwikkelen. Tijdens de workshops gaan we met elkaar in gesprek over wat je tot nu toe geholpen heeft om succes te boeken: wat werkt voor jou? We gaan op zoek naar je behoeften en de volgende stap die je wilt zetten. En natuurlijk geven we goede voorbeelden, handige hulpmiddelen en nuttige achtergronden. De workshops kunnen de opmaat zijn voor een utgebreidere training”
De workshops worden gegeven door Willem-Jan de Gast (Samen Ouder Worden), Rianne Burgers (AGORA) en Michaëla Merkus (Movisie). Er zijn geen kosten aan verbonden.

Elke workshop duurt van 14.00 tot 16.30. Aanmelden kan via de links hierboven. Deelname is gratis.