Testen en vaccineren

Informatie over voorwaarden en aanmeldprocedure voor vaccinaties vindt u hier, alsmede informatie over de werking en veiligheid van vaccins.

Op Coronatest.nl kunt u een afspraak maken voor een test bij een GGD testplaats in de buurt. De test is gratis.
Ook kunt u via Coronatest.nl een afspraak maken om u te laten vaccineren.
Voor het maken van een afspraak via deze website heeft u uw DigiD nodig.

U kunt ook telefonisch een afspraak maken voor een test of om u te laten vaccineren via telefoonnummer: 0800-7070.

* 60-plussers die nog niet zijn gevaccineerd ontvangen de komende tijd opnieuw een uitnodiging voor een coronavaccinatie.

* Ook 60-64-jarigen die nog niet zijn gevaccineerd kunnen nu een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna.

* Als men zich liever wil laten vaccineren met het Janssen-vaccin (waarvan één prik voldoende is), kan men bellen met: 0800-1295.

* Daarnaast kan men de website van het Rode Kruis raadplegen voor actuele informatie waar en wanneer men terecht kan voor vaccinatie zonder afspraak, ook zonder verblijfsdocumenten. Hier kan men ook in verschillende talen via Whatsapp (: +31 6 14458781) verder worden geholpen.

* Op afspraak.testenvoorjereis.nl/afspraak/locatie kan men terecht voor een gratis test voor reizen naar het buitenland in de maanden juli en augustus.
Heeft u een DigiD? Dan kunt u zich ook bij de GGD laten testen voor een reis naar het buitenland. Dit zijn alleen NAAT(PCR)-testen. U maakt telefonisch een afspraak via 0800-5005. Binnen 30 uur na de test staat uw uitslag in de CoronaCheck-app.