Websites met informatie in meerdere talen

 • Op www.rijksoverheid.nl vindt u communicatiemiddelen in het Arabisch, Engels, Spaans, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks om te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
 • Op www.inforium.nl/corona vindt u nuttige informatie over corona en bijv. reizen, overlijden en huisdieren, naast anderstalige informatie (Arabisch, Engels, Italiaans, Papiamento, Papiamentu, Pools, Spaans, Tigrinya en Turks) en video’s voor laaggeletterden over bijv. hoe je je handen dient te wassen of waarom je niet bij je dierbare op bezoek mag op de intensive care.
 • www.pharos.nl/coronavirus geeft begrijpelijke informatie, waaronder hygiëneadviezen in verschillende talen. Ook kunt u er posters downloaden én geluidsfragmenten beluisteren in de volgende talen: Arabisch, Chinees (traditioneel en vereenvoudigd), Engels, Chinees, Farsi, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks.
  Op de website van Pharos is ook een poster beschikbaar om zelf te printen en op te hangen. Op deze poster staat welke hygiënische maatregelen mensen zelf kunnen nemen om te voorkomen dat zij het virus krijgen of verspreiden, zoals de handen wassen. De poster is beschikbaar het Arabisch, Engels, Tigrinya en Turks.
 • Op www.rodekruis.nl/download-voorlichtingsmiddelen-coronavirus/ vindt u (te downloaden) flyers met informatie over hoe mensen zichzelf en anderen kunnen beschermen én doet tevens een beroep op mensen om ook te zorgen voor de meer kwetsbare mensen in de volgende talen noemen: Arabisch, Engels, Portugees en Turks.
 • Op de website van het Corona Actiecomité Statushouders (CAS): www.nieuwlander.nl/corona  vindt u filmpjes in het Nederlands, Arabisch en Tigrinya.
 • Op www.kalkaal.nl/corona vindt u informatie over corona in het Somalisch.
 • Op Youtube vindt u de volgende voorlichtingsfilmpjes in verschillende Marokkaanse talen:
  https://youtu.be/JPwes-LccyE (Tamazight), https://youtu.be/fIDD9s_OK8E (Darija-Marocaine), https://youtu.be/a-icCNk-j5A (Tachelhit)
 • Persconferentie coronamaatregelen 31 maart jl. vertaald in 5 talen (Arabisch/ Syrisch, Marokkaans/Arabisch, Pools, Tigrinya en Turks): www.tvcn.nl/persconferentie