Congres Thuis in de wijk; bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg

Thuis in de Wijk is hét congres van 2023 over de landelijke woonzorgopgave. In de plannen van minister Helder en minister de Jonge staat uitbreiding van het aantal geschikte woningen voor ouderen en het realiseren van geclusterde woonvormen voor ouderen met een zorgvraag centraal.
Welke woonvormen zijn nodig in nieuwbouw en bestaande bouw?
Hoe organiseren we ondersteuning en zorg voor ouderen in de buurt?
En hoe maken we de leefomgeving geschikt voor ontmoeten en bewegen? Toekomstbestendig wonen (ook met zwaardere zorg) voor ouderen krijgt de komende jaren steeds meer een plek in dorpen, buurten en wijken. Hoe zorgen we dat dit tot bloei komt?
Met het congres Thuis in de Wijk 2023; bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg, wordt gekeken naar nieuwe initiatieven die wonen, welzijn en zorg verbinden met de buurt. Samen met gemeenten, bewonersinitiatieven, zorgverzekeraars, woningcorporaties, welzijns- en zorgorganisaties wordt gekeken naar oplossingen die werken. Het congres brengt bestuurders, beleidsmakers, uitvoerders en actieve bewoners samen op de opgave in wonen, welzijn en zorg. Het NOOM wordt in het congres vertegenwoordigd door bestuurslid Juan Seleky.
Tijdens het congres Thuis in de Wijk 2023 is kunnen bewoners, plannenmakers en projectleiders hun kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar ontmoeten en inspireren om vooruit te kijken.
22 maart 2023; 9:15-17:00. Den Bosch

Klik hier voor het programma
Klik hier om je aan te melden