Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

De conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ verbindt sinds 2015 jaarlijks inzichten uit praktijk, wetenschap en beleid rond ouderen(zorg) aan elkaar. Op de conferentie staan ouderen zelf, met hun eigen levensverhaal, centraal en heeft als doel zorgprofessionals, ouderen, mantelzorgers, wetenschappers, beleidsmakers en anderen die op bij ouderenzorg betrokken zijn te inspireren door interessante praktijkvoorbeelden aan te dragen en te discussiëren over belangrijke onderwerpen met betrekking tot de ouderenzorg. Videoverslagen van de conferentie van het afgelopen jaar (25/11/2020) zijn nu hier te bekijken.

Ook het NOOM leverde een bijdrage: coördinator Jeanny Manusiwa ging in op de vraag: Hoe bereik en betrek je oudere migranten?

FNO Zorg voor Kansen – Meer Veerkracht, Langer Thuis – vertelde over de ervaringen die zijn opgedaan bij activiteiten om alleenstaande ouderen met een beperking in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te wonen.

Een langere film van de hele sessie is hier te bekijken.