Langer thuis in de zorgzame wijk

‘Ouder worden is een verworvenheid. De keerzijde is dat we onszelf moeten afvragen hoe we de zorg voor ouderen organiseerbaar houden’.
Minister van langdurige zorg en sport, Conny Helder, was één van de sprekers op het congres Thuis in de wijk, met als ondertitel ‘De woonzorgopgave van ouderen van vandaag en morgen; delen en vooral doen’!
Het congres vond plaats op 16 mei in De Rijtuigenloods in Amersfoort.
Behalve de zorgminister sprak ook Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland, de grootste landelijke seniorenhuisvester.
Uit België sprak Bert D’hondt, raadgever armoedebestrijding en algemeen welzijnswerk van de Vlaamse regering. Hij sprak over zorgzame buurten, een concept dat bij onze zuiderburen al verder ontwikkeld is.

Naast het plenaire programma en de afsluitende talkshow waren er 32 praktijksessies, masterclasses en ronde tafels. Ook het NOOM verzorgde een presentatie: netwerkversterker Grace Tanamal sprak over het belang voor migrantenouderen om oud te worden in een herkenbare omgeving en over wat dat betekent voor het aanbod aan woon-zorgvoorzieningen voor hen.
Download hier haar presentatie ‘Oud worden in een herkenbare omgeving’.

Download het verslag van het gehele congres
Download verslagen van afzonderlijke presentaties, praktijksessies, masterclasses en ronde tafels