Rita Raghoebarsing (Suriname, 1946)
Rita verloor tijdens de coronacrisis haar man aan corona. Eenzaamheid steekt soms de kop op, maar Rita heeft daar meestal een antwoord op. Soms is dat vrijwilligerswerk, andere keren haar geloof.
Es Fabre (Suriname, 1935)
Es Fabre woont met haar echtgenoot in het centrum van Leiden, in een driekamerwoning in de Stadstimmerwerf, een pand uit 1612 dat is ingericht als huisvesting voor ouderen.
Dahou Naili (Marokko, 1945)
Dahou Naili woont met zijn vrouw en twee zonen in een eigen huis in een jaren vijftig wijk in Hoensbroek. Vroeger was dit een zelfstandige gemeente, nu maakt het deel uit van de gemeente Heerlen.
Iwan Santoe (Suriname, 1943)
Iwan Santoe woont met zijn vrouw in een eengezinswoning in een rustige straat in de Rotterdamse wijk Prinsenland. Hij werd in 1943 geboren in Paramaribo, in een islamitisch gezin met tien kinderen.
Jan Lawalata (Indonesië, 1943)
Jan Lawalata werd in 1943 geboren op het eiland Banka, bij Sumatra, maar hij is Moluks. Zijn ouders en voorouders komen van het eiland Saparua dat ten oosten van Ambon ligt.
Cemile Sabirli (Turkije, 1943)
Cemile Sabirli woont het Transvaalkwartier in Den Haag. Ze woont alleen in een compex met seniorenwoningen.
Kan Lam (China, 1923) en Wai Choy (China, 1922)
Mevrouw Kan Lam en de heer Wai Choy wonen sinds 2000 in een klein appartement in het Ka Fook Mansion in de Graaf Florisstraat in Rotterdam-West.
Pedro Tejero (Spanje, 1937)
Pedro Tejero woont in een ruim huurappartement in een seniorencomplex in Breda, samen met de Nederlandse Martha met wie hij in 1963 trouwde. Ze hebben twee kinderen en zes kleinkinderen.
Almaz Massa (1955, Eritrea)
Almaz Massa uit Eritrea viert binnenkort haar zestigste verjaardag. Zij beschrijft wat ouder worden in Nederland voor haar en andere Eritreeërs betekent.
Ana Moreno Diniz (Portugal, 1943)
Ze is geboren in Portugal, maar ze heeft het grootste deel van haar leven in Nederland gewoond en gewerkt. Nu ze gepensioneerd is merkt Ana Moreno Diniz dat ze bindingen heeft met beide landen. Gelukkig hoeft ze niet te kiezen…
Juan Seleky (Indonesië, 1950)
Molukse en Indische ouderen hebben nog steeds behoefte aan specifieke voorzieningen, vindt Juan Seleky. Maar de mogelijkheden worden steeds beperkter en de druk op vrijwilligers en mantelzorgers neemt toe. Dat vereist een creatieve aanpak.
Abdellah Laaguili (1950, Marokko)
Abdellah Laaguili kwam in 1969 met een houten koffer als gastarbeider naar Gouda. Hij heeft jaren bij Vleeswarenbedrijf Compaxo gewerkt. Sinds 1999 is hij in Gouda actief als buurtvader. Hij is bruggenbouwer tussen organisaties, jongeren en ouderen en bevolkingsgroepen.
Meer verhalen van migrantenouderen zijn onder meer te vinden op de website van Pluspunt Rotterdam, expertisecentrum voor senioren en participatie.